21 Şubat 2011 Pazartesi

Hafta sonu enkazı

Hafta başlarında , cuma günlerinin hemen gelmesini isterim. Pazar günü olunca da keçileri kaçırırım. Her hafta aynı olur. Zaten çok zor bir şekilde düzenlediğim evimizi pazar günleri tanıyamıyorum. Ya da aslında bizim gerçekliğimiz bu dağınıklık ve pislik de ben mi kabullenemiyorum?
 C.tesi ha gayret bir el attım eve, elimden geldiğince düzelttim. Odaları toparladım. Nefesim açıldı biraz, karamsarlığım geçti. Bana böyle olur, ev derli topluyken daha rahat nefes alıyorum ve canımın istediği her şeyi yapacak güç buluyorum kendimde. Böyle dağınık olunca da elim kolum kalkmıyor, yerlerde gezen bebek bezleri ayaklanıyor, kolları çıkıyor boğazıma dolanıyorlar, giyilip çıkartılmış, koltuk tepelerine fırlatılmış  minik oğlan kıyafetleri insan suretinde evin içinde dolaşıp tekrar koltuklarına oturuyorlar. Sabahtan kalma kahvaltı masasındaki reçeller akıyor tepemden aşağı. Boğulmak böyle bir şey mi?  Şu an bunları yazmak yerine evin içinde bir o yana bir bu yana iş yapmam gerekmiyor mu? Kızın uyuduğu şu kısıtlı zamanı değerlendirip evi ev haline getirmem gerekmiyor mu? Canım istemiyor! Yok kalsın öyle, yığılsın, üstlerini toz bulutları kaplasın, hatta benim üstümü bile kaplasın ki kimse burada olduğumu görmesin, bir şey istemesin benden. Heeyy içilip içilip sağa sola bırakılmış bardaklar şıngırdamayın, durun hele yerinizde! 10 dk ara....

4 yorum:

  1. :))) kocaman bir gülümseme tebessüm sana demek hepimiz aynıyız haa! şu koca dünyada bir benim evim bu şekilde zannederdim bir kendim bunları yaşıyor sanardım buralarda okuyunca yalnız olmadığımı bilmek aslında itiraf ediyorum beni mutlu ediyor yüz yüze olsak hepimizin evi pirü pak gibi davranırdık hem tanışıp hem tanışmadan bunları birilerine anlatmak kadar güzel bişey yokmuş; umutçum yalnız değilsin ...ev derli toplu olunca enerji akışı düzgün olduğundan galiba herkes sakin oluyor bu benimde fakına vardığım bişey sanada banada kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. hangimiz böyle olmuyoruzki helede 2 boy cocugu evde gün doldurarak buyutenler en acınası halde olanlarımız.Bak akşam olmuş yemek vaktı gelmış ben halen burda kım ne yapmıs deyip erteliyorum masamı hayddiiin kalktım.

    YanıtlaSil
  3. Ev günlüğü:Çevrem bakıyorum da sanki en dağınık en pasaklı hep benmişim gibi geliyor. :) Hepimizde biraz olması beni de rahatlatıyor doğrusu. Bu pozitif enerji akışı konusuna ben de çok inanıyorum ev derli toplu, ben derli toplu... ev dağınık ben dağınık :)

    Ayşencim : Merhaba, iki çocuk hele birisi bebekse zor oluyor, az büyüsün sanki daha rahat edeceğim gibi geliyor bana :) Sana da kolay gelsin, bu blog işi çok sarıyor değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Dışarıdan ''evi derli toplu bayan'' izlenimi verdin oysa bana Umutcum :) yalnız değilsin desem :)

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers