3 Şubat 2011 Perşembe

15 tatil mi? 15 işkence mi?

Arda'nın okulu tatile girince ben de tatile girerim diye düşünüyordum. Hahaha ne komikmişim. Okul zamanı zorla yakasına yapıştığım oğlum şimdi sabahın köründe benim yakama yapışıveriyor. Benden ses çıkmıyorsa kardeşinin odasına gidip onu bir şekilde uyandırıyor ve
-Anneeee, bu kız uyanmış, seni istiyor. diyor.
Okul kapandığı günden beri her sabah bu şekilde uyanıyoruz.
İki kardeş yanyana gelince azıyorlar aynı zamanda. Biri 6 yaşında biri 10 aylık. nasıl oluyor bu diyebilirsiniz. Şöyle oluyor. Duru'yla bir rutin tutturmuş gidiyorduk; uyku saati, yemek saati vs. genelde aynı saatte oluyordu. Ne zaman ki Arda tatile girdi Duru'nun tüm alışkanlıkları ters yüz oldu. Abisini görünce coşuyor kız, uyumak üzereyken bir cin parçasına dönüyor. Arda'nın da hoşuna gidiyor tabi. Kıh kıh gülüyor.
-Ama napiim, benim canım sıkılıyor. O uyursa ben napıcam?
-Oğlum o bebek , uyuması lazım. Rahat bırak.
-Tamam. (Arada binbir türlü şaklabanlıkla uyku vakti 2 saat kayıyor hatta ne iki saati bugün Duru biraz önce oyun parkının içinde sızmak suretiyle uyudu)
Bir de bunca şeyin arasında Arda ateşlendi ve iştahı bıçakla kesilir gibi kesildi. Nedir bu çektiğim Allah'ım! Birini düzeltirken diğeri bozuluyor. Ben bozulmadan şu dönemi bir atlatırsak sanırım çok iyi olacak.

7 yorum:

  1. :))bugün tam da bu yazdıklarına benzer şeyler yazmışım:)ama yine de ben ziyadesiyle memnunum tatilden zira eşim de tatilde:)

    YanıtlaSil
  2. ben çalışırken çocukların tatilde olması çok kötü bir şey...evde bakıcıyla kalıyorlar ve ne onlar birşey anlıyor tatilden ne de benim içime siniyor onların tatili...keşke ben de evde olabilsem...

    YanıtlaSil
  3. Sitare: eşin yardımcı olması çok güzel bir şey. Ben de hafta sonu olsun die bekliyorum hep.

    Neşelihaller: Çalışan anne olmak eminim çok zordur, seni çok iyi anlıyorum. Her şeyin bir zorluğu var ama ben de evdeyken sıkılıyorum bazen mesela. Benim annem de çalışan anneydi ben mutluydum. Üzülme onlar da mutludur.

    YanıtlaSil
  4. :)) iki çocuk hayal bile edemiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Haha :) Eminim cok tatli oynuyorlardir ikisi. Tabii sana bu arada cok kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  6. aaaaaaah sen bir de bu durumun süregittiğini varsay aha da benim tablom:)

    YanıtlaSil
  7. DeryAze: Aze daha 6 aylık, hayal etme zaten. Bizimkilerin arasında 5 yaş var. Vaktiniz var diye düşünüyorum.

    Evren: Tatlı olmazlar mıı? Bal bal... Olan bana oluyor arada o ayrı :)

    Deli Anne: Kıyamam , Selim okula gitmiyor mu? iki çocukla sürekli evde vakit geçirmek cinnet sebebi olabilir. Yani benim açımdan :) Gerçi sen de farklı değilsin di mi ? :)

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers