10 Mart 2012 Cumartesi

Diyetteydik bir zamanlar...

       Uzun zamandır bloguma yazmak gelmiyor içimden, maymun iştahlılığım burada da baş gösteriyor sanırım. Bir şeye başlıyorum, çok hevesleniyorum, heyecanlanıyorum sonra bir şey oluyor; bir şeyler canımı sıkıyor, sanki o güzel işleri ben yapmamışım gibi kabuğuma çekiliyorum. Her şeyden bir anda vazgeçiyorum. Bunun farkında olmak da iyi fakat gel gör ki birisi bunu yüzüme söylediğinde çok hırçın olabilirim. Eleştiriye açık değil miyim ne? :)
        Bir zamanlar da diyete sardım üzerime binen 3-4 kilodan kurtulmaya heves ettim. Şu sosyal ağlar yok mu, insanı nasıl da gaza getiriyor. Iphone'nun instagram diye bir fotoğraf uygulaması var. Orada çektiğin fotoğrafları paylaşıyorsun, beğeniler, yorumlar geliyor, takipçilerin oluyor derken, güzel eğlenceli bir dünya... İşte orada tanıştığım güzel insan  dedi ki bir gün 'diyet yapmaya ne dersiniz?, yediklerimizi paylaşalım, birlikte kilo verelim.' Hoşuma gitti, kararlıydım kilolarımdan kurtulacaktım, neden bu eğlenceli bir şekilde olmasın dı? Başladık yediğimizi içtiğimizi fotoğraflarla paylaşmaya. Sonra o arkadaşımın fotoğraflarına baktım bir de benimkilere... madem bir işe giriştim elimden gelenin en iyisini yapmalıydım, tabaklarım çok daha güzel gözükmeliydi. Burada yaratıcı kişiliğim devreye girdi, başladım tabaklarımı güzelleştirmeye... Tabaklarım beğenildikçe ben daha çok heveslendim, daha başka neler yapabilirim diye düşündüm. Yemek vakitlerinde tabağımla ilgilenirken açlığımı unuttum , kullandığım malzemeler de diyete uygun olunca kilolarımdan da kurtuluverdim. Ne zaman ki annem bizi ziyarete geldi o zaman diyet de rafa kalktı haliyle. Sonra her kalabalık ortamda olduğu gibi instagram'da da güzel işlerle dalga geçip, kendilerine eğlence malzemesi yapan kişiler ortaya çıkınca ''diyetteyiz'' tag'i neşesini kaybetti, benim hevesim kırıldı, canım sıkıldı, bitti, gitti... Elimde yarattığım güzel tabaklar ve en önemlisi çok güzel bir insan kaldı. O kim mi? tıklayın. :)
 Bu tabakları ben diyetim için kullandım ama çocuklar için kullanılabilir. Oğluma sık sık yaparım bu tarz tabakları, bayılır.
                      Kaplumbağalar köfteden, bacakları da esmer ekmek kabuklarından.
                            Salatalar göze güzel gözükünce daha mı doyurucu oluyor ne? :)
                     Kahvaltı tabağıma kelebekler konmuştu, sonra midemde uçuşturlar bir süre...
                     İşte favori salata tabağım; Aç Tırtıl. Bir akşam yemeğinde konuğumuz olmuştu...

                                            Şirin kızım benim... Kalbi temizdir...

                                          Ağacın gövdesi peynirli krep...
                                           Şaşkınım arkadaş...
         Kuzu kuzu meee bin tepemeee haydi gidelim Ayşe teyzemeee :)

11 yorum:

  1. Diet tabağı olmasa da böyle neşeli tabaklar hazırlarsın bence. Bende de bu sabır yok mesela. Ama seninkileri seyretmeye bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diyet kısmını bıraktım, Arda'ya zaten hep yapıyorum bu tarz tabakları, o çok seviyor. Duru'nun ilgi alanına henüz girmiyor :)

      Sil
  2. eeee kilo sorunu ne alemde peki??
    Ben aldım da Kendime avuntu arıyorum bu aralar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 kilo fazlalığımı bu diyetle vermiştim geri almadım ama bu hızla abur cubur yemeye devam edersem geri alıcam büyük ihtimal :)

      Sil
  3. Canım benim,
    Yazını şimdi gördüm ve çok utandım :(

    Nasıl sıcak ve samimi beni yine o günlere götürdün.
    Hızlı hızlı bır yandan kendı tabağımı hazırlıyorum bır yandan da Duru'nun yemeğini yediriyorum, diğer yandan da fotoğraf çekmeye çalışıyorum :))) Evet gerçekten zaten doyuyordum bu şekılde.. En ıyı dıyetısyendende etkılı olmustu bana. Ama senı kazandım senı tanıdım ya bu bıle buyuk bır kar benım ıcın. O yuzden arada cekemeyıp laf edenler olduysada hıc onemsemıyorum unuttum bıle hepsını :)

    Canımsın senı ve meleklerını sımsıkı kucaklıyorum...

    Sevgıler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıım:) utanma yahu :) iyi ki tanıdım seni ben Şükrederim Tanrıma ancak...
      Ben bu ara aşırı abur cubur tüketiyorum tekrar başlayacak gibiyim haberin olsun. Ben de unuttum hatta hayatımdan temizlendikleri için de çok mutluyum.
      Biz de seni çoook öpüyoruz. Güzel Duru'nu da öyle :))

      Sil
  4. İştahım açıldı bende deneyebilirmiyim kendi yavrularıma izninle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Tabi ki siz de uygulayabilirsiniz

      Sil
    2. Sibel'ciğim Umut dünya tatlısıdır ne güzel tanışmanız beni daha da mutlu etti :)

      Sil
  5. Harika görüntüler bunlar özellikle küçükler nasıl zevkle yerler..

    YanıtlaSil
  6. Evet oğlum bayıla bayıla yiyor bu şekilde hazırladığımda :)çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers