27 Ekim 2010 Çarşamba

Süt ve içindekiler..

Bu ara yiyecek ve içeceklerle ilgili duyduğum şeylere inanmak istemiyorum, bunları duydukça nereye gidiyoruz böyle diye düşünüyorum.. seneler sonrasını gözümde canlandırasım gelmiyor..

Ben bir mail grubuna üyeyim. Burada emziren anneler toplandık, çocuklarımızla ilgili deneyimlerimizi, bilgilerimizi paylaşıyoruz, bilmediklerimizi de bu sayede öğreniyoruz.
Geçen gün şöyle bir mail vardı:
Hangi marka süt içilebilir?
Ben de merak ettim ve içeriğine baktım; içtiğimiz sütlerin hepsinde süt tozu varmış ve kutuların üstünde kesinlikle içerik belirtilmiyormuş.. Biz de saftirik gibi süt içiyoruz diye seviniyoruz halbuki içtiğimiz sütün içinde süt tozu var. Sadece sütte değil yoğurtta da kıvam arttırıcı olarak kullanılıyormuş.
Süt tozunun içinde melamin adlı bir madde var ve bu kanserojen bir maddeymiş.. Aman tanrım çocuklarım var benim; sağlıklı büyütmeye çalıştığım çocuklarımı elimle zehirleme  gafletine tabiki düşmeyeceğim!
Bir zamanlar bir reklam dönerdi televizyonda; çocuk maviş gözlerini kocaman açarak bir bardak süt içer , o süt içerken de bir ses açıkta alınan sütlerin ne kadar sağlıksız ne kadar bakterili olduğundan bahsederdi..
ve
-Sağlıklı ambalajında kutu süt için derdi..
Biz de ona inandık  ve %100 Doğal sandığımız  kutu sütlerimizi aldık,lıkır lıkır içtik.
Ama hata mı ettik ?
Bu konu hakkında Çapar Kanat bey çok güzel bir yazı yazmış.
Bu yazıyı mutlaka okuyun ve siz de benim yaptığım gibi ilk iş olarak Tarım Bakanlığına dilekçenizi yollayın.

Ne içtiğimizi ne yediğimizi bilmeye hakkımız var. Sağlıklı diye şimdiye kadar kimbilir neler yedik içtik biz.. Margarine bile sağlıklı diyen reklamlar yayınlanıyor bu ülkede..
Hepimize sağlık, sıhhat,  bol ve ucuz organik yiyecek ve içecek bulduğumuz bir ülke diliyorum...

3 yorum:

  1. Valla artık günümüzde ne nedir belli değil.. Ne olacak evlatların evlatları asıl ben bunu düşünmeye başladım şimdiden!

    YanıtlaSil
  2. Ben de onu merak ediyorum.. bu dünyayı insanlar getirdi bu hale başka kimse değil, yine düzeltmek de insana kalıyor herkes bilinçlenmeli bu konularda, hakkımızı aramalıyız. bakanlığa gönderdin mi dilekçeni bakiim? :)

    YanıtlaSil
  3. pek umutcum şimdi ne yapmayı düşünüyorsun ?açık sütmü alacaksın özellikle küçük bebekler için 1 yaşından önce inek sütü falan yasak diyorlar buda benim kafamı çok karıştırıyor mama firmalarının çıkardığı birşey bence bu.moralim bozuldu bak şimdi hazır süt almasammı acaba hem kendimiz için hem yawruş için ...

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers