25 Ocak 2011 Salı

3 boyutlu ayak izi ve çıldırma noktasına az kala yaşananlar

Off off diye başlasam çok bir şey ifade etmez değil mi sizin için? Ama ben neler çektim anlatmam lazım. Türkiye'de pek de bilinmeyen bir iş üstünde 1 haftadır eşimle beraber ter döküyoruz. Tabi Duru'yu da dahil ederek. Anlatayım;
Bu hikaye aslında taa Arda'nın bebekliğine dayanır. Bir gün alışveriş merkezlerinden birinde gezerken, sanırım Mothercare mağazasıydı, işte orada acayip orjinal bir ürün gördüm ve gözlerim kamaştı. Bu ne miydi? Bebeğinizin ayak şeklini çıkarabileceğiniz bir çeşit toz, sonra onu ölümsüzleştirecek bir paket alçı tozu ve bir de çerçeveden ibaret şık bir paketti. Belli ki mağazaya deneme amaçlı getirilmiş tek bir kutu, pahalı olmasından dolayı orada uzun süre duracağa benziyordu. Fiyatı alamayacağım kadar da pahalı olan bu ürünü nasıl elde etmeli diye düşünüp dururken aklıma yakın arkadaşım Çevreci Anne geldi. Ona çok ilginç bir ürün bulduğumu  söyledim, ablası yurt dışındaydı ve bize bunu bulabilir mi diye rica ettim. O da sağolsun üstün araştırma yeteneğini kullanarak ''şıp'' diye buldu ve yaza ablası geliken 2 paket de bize getirdi. Hem de komik bir fiyata, hatta bize hediye etti. Bu durum inanılmaz sevinçle karşılandı tabi bizim evde.
Neyse Arda'nın ayaklarını yaptık ve böyle bir şeyi akıl ettiğim için kendimle gurur duydum. Hemen güzel bir de çerçeve yaptırdık 5 senedir salonumuzun en güzel yerinde duruyor.

Konuya buradan başladım evet biraz uzun oldu , şimdi gelelim anlatacağım asıl konuya.
Şimdi bu güzel hatırayı Arda için yaptım Duru için yapmasam olur mu? Tabiki olmaz. Hamileyken internetten siparişini vermiştim, Duru biraz büyüsün yaparım diye saklıyordum. 9 aylıkken bir gece hadi artık vakti geldi yapalım şu ayak izlerini dedik ve başladık. Ama sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu, suyun sıcaklığını ayarlayamadık, Duru ayağını çok hareket ettirdi derken bütün kit işe yaramaz bir şekilde elimizde kaldı. Duru'nun ayakları her geçen gün büyüyor tabi. Ne yapalım ne yapalım derken yine arkadaşım imdadıma yetişti ve ablası Türkiye'ye gelirken bir paket getirdi. Yaşasın gene şanslıydık hadi bakalım başladık.
  1. Suyu sıcak tuttuğum için toz hemen dondu, kızın ayağını sokamadan işi bitti. Çöpe
  2. Bir kase yerine poşet kullanalım dedik, ayağı poşetin kenarına değdi, işi bitti. Çöpe
  3. Suyu çok soğuk yaptık , kızın ayağı üşüdü, karışımın içinde tutmak istemedi, işi bitti. Çöpe
  4. En sonuncuyu becerdik ama bu sefer diğer ayağı yapacak toz kalmadı, işimiz bitti. Üzüldüm
Böyle bir 4 aşamadan sonra artık yeni bir kit bulmam neredeyse imkansızdı, ama tek ayak iziyle bu defteri kapatamayacak kadar takıntılı olan ben, ne yapabilirim diye düşünürken bir zihni sinir projesi üretivedi kafam. :)
Daha önce ürünün açıklamasını okurken bu tozun aslında dişçilik malzemesi olarak kullanılan, diş kalıbı alırken hastaların ağzında bekletilen o güzel kokulu madde olduğunu öğrenmiştik. Çağdaş'ın diş hekimi bir arkadaşı olduğu aklıma geldi. Ondan bu tozu bulabileceğimizi, pahalı değilse artık bu sefer bu işi halledeceğimizi düşündüm. Tozu aldık :) Ancak bir kaç deneme sonucu ne kadar ve ne sıcaklıkta su kullanacağımızı bulduktan sonra ikinci ayağı da hazırladık. Artık sırtım yere gelmez tabi. Yaşasın, azimle yapan , başarır.

Uzun mu oldu ne, olsun bunu yazmam lazımdı, ileride okuyup güleceğim halimize çünkü :)

78 yorum:

  1. Aaaa inanamadım yalnız süper olmuş çook başarılı..Bunu iş koluna çevirmelisiniz bence:)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada sizde kendimi gördüm bi an:)sonuna kadar gitmece..Sizden başarılı pastacı olur diyorum ben?

    YanıtlaSil
  3. aaaa süpermiş,
    bende istiyorum bundan yaaa.Yol gösterirmisin lütfen?
    Gerçek gibi duruyor valla mükemmel..

    YanıtlaSil
  4. Evet uğraştık ama değdi. Aslında bu iş Türkiye'de tutar. Aklıma gelmedi değil.
    Pastacılık eskiden hayalimdi aslında ama çok takıntılıyım ben, en iyisi olmazsa o pastaları yerim! Sonra ne olur benim halim :))

    YanıtlaSil
  5. Yok yok ben sizde o ışığı gördüm ,bildiklerimi seve seve öğretirim:)Hatta Duru nun pastasını birlikte yapalım?
    Takıntılı olupta ilk başlarda beğenmediklerini yiyenin halini gördünüz Arda nın pastasını alırken:)

    YanıtlaSil
  6. Yaruze: Evet az önce bunu bir iş koluna çevirdim, önce ücretleri göreliim :))
    Bu malzemeyi yurtdışından getirtebilirsin www.castingkeepsakes.com/ ya da Türkiye'ye giriş yaptı (Babyfootprints markası ile) e-bebek mağazasında bulabilirsin (buradaki 39 tl. ama sadece bir el ya da ayak yapabiliyorsun) Ayrıca dediğim gibi dişçilik malzemesi bu. Diş kalıbı tozu bulursan bana haber ver sana anlatayım nasıl yapıldığını :)

    YanıtlaSil
  7. AA ne harika olur Duru'nun pastasını yapmak, tabiki çok isterim. Pastalarınız bir şahane maşallah. Lütfen haksızlık etmeyin kendinize 3 çocuklu bir anne olarak gayet iyi bir görünümdesiniz.

    YanıtlaSil
  8. Tamam o zaman kesin birlikte yapıyoruz Duru nun pastasını:)

    YanıtlaSil
  9. Yaşasın o zaman :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. bunlar çok güzel!! bizim aldığımız ürün sadece ayak izini çıkarıyordu. bunlar heykel gibi! çok beğendim.

    YanıtlaSil
  11. Harika bir fikirmiş ben de aynı ürünü görüp fiyatı nedeni ile yanından uzaklaşanlardandım bileydim dişçi malzemesi ile yapıldığını tüh:(
    Kızlar büyüdü ama gene de denemeye değer sanırım bir bakayım ben bu işe.
    Çok sağol harika bir fikir:)

    YanıtlaSil
  12. umut bayıldım,lütfen banada ögretirmisin?

    YanıtlaSil
  13. DeryAze: teşekkürler. Evet Türkiye'de son 1-2 aya kadar sadece ayak tabanının izini alabildiğin bir kit vardı. Şimdi benim bu yaptığımdan da gelmiş. e-bebek Maslak mağazasında gördüm.

    YanıtlaSil
  14. İkiz Annesi: İnternetten şöyle bir araştırırsan yaş sınırının olmadığını görebilirsin. Neler neler var :)

    YanıtlaSil
  15. Ayşen : Bunun malzemesini bulursan zevkle anlatırım nasıl olduğunu. :) Üstteki yorumlarda yazmıştım nerelerde bulabileceğini

    YanıtlaSil
  16. umut'cum dişcide kullanılan toz malzemeyi bulurum,tamaen ayağı o karısımdan sürüp bir yerden acıklık bırakman gerekiyor elastik bir yapı ama,sanırım üst taraftan acıklık bırakıyorsun yada acarak cıkartıyorsundur,daha sonrada o kalıba alcımı dokuyorsun?ay yarılcam merakımdan ha şimdi;sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. :)) Dikdörtgen ve çok büyük olmayan bir kap seçerek başlamalısın. Bebeğin ayağı içine rahatça sığmalı. 100 gr toza 350 ml su (ben deneyerek buldum bu miktarı) bebeğin ayağı büyükse daha fazla miktarlarda kullanabilirsin. önce su sonra toz. ikisi buluştuğunda hızlı şekilde homojen bir kıvama gelmeli. Bebeğin ayağını çok koyulaşmadan içine sokuyorsun. Tabana ve yanlara değdirmemek çok önemli. Donana kadar bekle ve sonra ayakkabı çıkartır gibi çıkart. Alçıda da 100 ml suya 130 gr kadar alçıyı yavaş yavaş karıştır hava kabarcığı olmamasına dikkat et. Hafif krem kıvamına gelince hazırladığın ayak şeklinin içine parmakları doldurduğuna emin olarak dök. yarısına gelince hızlı hareketlerle zemine vurarak yerleşmesini sağla. Geri kalan kısmı da dök. ve kurumaya bırak. 3-4 saat sonra dıştaki yumuşak katmanı parçalayarak çıkart. Ayak hazır. Yani inşallah bir kere de yapabilirsin. İyi şanslar. Not: Hava kabarcıklarından dolayı delik olursa, ufak miktarda alçı hazırlayıp rotüş yapabilirsin. Fazlalık olursa yumuşak zımparayla güzelce düzeltirsin. Sonra istersen su bazlı bir boya ile boyayıp çerçeve yaptır.

    YanıtlaSil
  18. UMUT SABRIN VE AÇIKLAMAN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER,KAFAMDAKİ PAZILLAR ŞİMDİ BİRLEŞTİ SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  19. Rica ederim :) Umarım ilk denemende başarılı olursun. Sonucunu da görmek isterim

    YanıtlaSil
  20. coooook güzel bir fikir. muhtesem. seyyar tayyar (cocuklar duymasin) gibi artik bu patladi gitti. Umut anne kesfetti, patladi gitti (:

    YanıtlaSil
  21. ya ben de o kitten almistim Aleyna dogmadan once ..Aynisi mi bilemiyorum tabii.. Bi deneyelim yapalim dedik Aleyna 3-4 aylikken ne Ingilizcesini ne Fransizcasini cozebildik Alexle hala cekmecede duruyo...Emel

    YanıtlaSil
  22. :)) Acaba aynısı mı eğer ondansa deneyin kız büyümeden çok güzel bir hatıra olur.

    YanıtlaSil
  23. çok güzel olmuş,eline emeğine sağlık.yanlış anlamadıysam bu dişçi malzemesini verdiğin ölçülerde su ile karıştırıp dikdörtgen bir kaba döküyorsun,biraz koyulaşınca bebişin ayaklarını sokuyosun,ayaklar içindeyken kuruyana kadar bekliyosun.kuruması ne kadar zamanını alıyor?benim kızım henüz 5 aylık durduğu yerde durmuyor onun için soruyorum :)
    kuruyunca ayaklarını çıkartırken şekli bozulmuyor mu?
    ayaklarını çıkarttıktan sonra,bu karışım hala kabın içindeyken mi alçıyı döküyorsun?
    biliyorum sorularımla sizi bunalttım ama son soru?altın sarısına boyayıp çerçeve yapmışsın,ayakları nasıl bir zemine yapıştırdın ve nasıl çerçeveledin aklım almadı,her çerçevede olur mu yoksa ona özel çerçeve bulmam mı gerekiyor?sorularıma vereceğiiniz cvp için şimdiden çok çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  24. çok güzel teşekkürler çok da güzel anlatmışsınız bir arkadaşıma hediye almak istedim ama nette bulamadm yaşadığım şehirde de bulabilmeme imkan yok bildiğiniz netten satış yapan bir mağazada var mı e bebek de bulamadım

    YanıtlaSil
  25. bende uzun zamandır araştırıyorum. kız kardeşim koluna dövme yaptırmak istiyordu ama bunu gördükten sonra ben dövmeden vazgeçtim. buna bayıldım tarifini aldım sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdikten sonra ilk işim ayak iziyle uğraşmak olacak umut hanıma çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  26. umut hanım gerçekten size çok ama çok teşekkür ediyorum.Bu konuyu o kadar çok araştırdım ki inanın en son kendim ancak alçıdan el izini alıp yapmıştım.beni tatmin etmedi tabii sizin burada anlattıklarınız sayesinde konu hakkında detaylı bilgi sahibi oldum ve şimdi derhal bu işe girişiyorum..Çok teşekkür ediyorumz size Allah razı olsun.Bilgiler paylaştıkça değer kazanır...saygılarımla

    YanıtlaSil
  27. merhaba...

    istanbulda oturuyorum, bu dişçilik malzemesini nerden bulabilirim.. bilgi verebilirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  28. adı yanılmıyorsam aljinat. diş depolarında bulabilirsiniz. bir kaç kalitesi var. yapacağınız işi söylerseniz yardımcı olurlar. fiyatı da 10 tl den başlayıp 200 liraya kadar gidiyor. çeşit çeşit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Birşey danışmak istiyorum size. Aljinat'ı kalıp olarak kullanıcaz peki içini doldurmak için casting plaster diye bir ikinci madde var, onun ne olduğunu biliyor musunuz, nereden temin edebilirim ?

      Sil
  29. Merhaba oyun hamuruna kalip cikaramaxmiyiz

    YanıtlaSil
  30. Ben de kızıma yapmak istiyorum. Doktor tanıdığım yok. Nereden nasıl alabilirim ürünü. Bir de ismi ne olarak geçiyor. Ayrıca ayağını sokarken yapışmaması için bir ayrıştırıcı ( krem, yağ, su falan ) kullanılıyor mu. Kalıp oluştuktan sonra aşçıyı dökerken de ayrıştırıcı kullanılıyor mu. Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  31. Merhaba ben de yaptırmak istiyorum. Alçıyı ve kalıbı aynı mı kullanıcaz ? Yani sizin yazdığınız sitede 2 ayrı poşet var. Biri mold diğeri alçı olarak geçiyor. Bunların ikisi de aynı malzeme mi aslında ? Nereden temin edebiliriz ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Kalıp olarak aljinat, peki alçı olarak ne kullanılıyor ?

    YanıtlaSil
  33. Değerli Anne-Babalar, bu işi profesyonelce yapan bir firma sonunda Türkiye'de faaliyete başladı. Yaşam İzi adı altında hizmet veren bu firma yukarıda gördüğünüz gibi örneklerin yanı sıra sizlere birçok farklı kompozisyon sunmaktadır. www.yasamizi.com sitemize girip, örneklerimizi görebilir ve birçok sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Yukarıdaki el ve ayak modelleri yapan anneyi de tebrik etmek istiyorum. Aslında zor bir işi birkaç kez denese de çok güzel bir şekilde başarmış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  34. Ayak izi cıkarılınca ne ile yapıstırıcaz cerceveye yada fanusa acaba lütfen yardım

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba,
    Ben www.kucukizler.com sitesinden hazır set olarak satın aldım. Herşey içindeydi, fırça, yapıştırıcı , boya, çerçeve v.s. Gayet kolay yaptım oğlumun ellerini :)

    YanıtlaSil
  37. Merhaba,
    Bahsettiğiniz kucukizler.com sitesine baktım, acaba çerçeveli mi yoksa çerçevesiz mi almalı? Emin olamadım siz çerçeveli mi almıştınız, ahşap mı, güzel görünüyor mu?

    YanıtlaSil
  38. benim bir arkadaşımın plastik tabaklara alternatif olarak ürettiği kuru yapraklardan tek kullanımlık tabaklar satan bir şirketi var yeni kuruldu ve şirketi ayakta tutmak için çeşitli işler yapıyor ve yaptığı işlerden biri de bu :) kendisi yurt dışında bulundu ve orada yeni doğan bebeklere isteyen ailelere 3boyutlu kalıpların yapıldığını görünce malzemelerini yurt dışından getirtip uygun fiyatlı şirketini de ayakta tutmak için satışa başladı. bana ulaşırsanız sizleri ona ulaştırabilirim :) edaasen@hotmail.com benim mail adresim

    YanıtlaSil
  39. https://www.facebook.com/pages/%C4%B0lkizim-Cast/1466854356953569 buradan yaptıabilir ya da malzemeleri satın alabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  40. Facebookta Papila ve de instagramda atelier_papila var.heykeltraşmiş zaten. Hem malzeme satıyor hem de isterseniz uygulamayı kendileri yapiyorlar. Güvenilir ve iyi kişiler. Ben ve çevrem cok memnun kaldı, dilerseniz bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  41. Facebookta Papila ve de instagramda atelier_papila var.heykeltraşmiş zaten. Hem malzeme satıyor hem de isterseniz uygulamayı kendileri yapiyorlar. Güvenilir ve iyi kişiler. Ben ve çevrem cok memnun kaldı, dilerseniz bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  42. www.facebook.com/benimizim sayfasına da bakmalidiniz orada da çok güzel çalışmalar var ve malzeme de isteyebiliyorsunuz baya baya fazla gondermislerdi.

    YanıtlaSil
  43. www.facebook.com/benimizim sayfasına da bakmalidiniz orada da çok güzel çalışmalar var ve malzeme de isteyebiliyorsunuz baya baya fazla gondermislerdi.

    YanıtlaSil
  44. Çok güzel bir uygulama olmuş.Gerçekten çok başarılı.Alçı hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.konya alçı fiyatları

    YanıtlaSil
  45. İnstagram da gizemli.atölye34 adresinden bana ulaşabilirsiniz. Fiyatlarla ilgili bilgi aktarabilirim. Yaptığımız çalışmalar çok güzel oluyor malum önümüz de anneler günü var güzel bir hediye fikri olabilir. "An" ı ölümsüzleştirmek için en kalıcı hediye 😊

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers