6 Ocak 2011 Perşembe

Minik tırtıl'ın maceraları

Bizim minik tırtıl hızla büyümeye devam ediyor. Her gün yeni bir şeyler çıkarıyor. Bir kaç gündür ayağa kalkma işini hızlandırdı. Hadi iyi güzel de uyuma işine gelince olmuyor. Ben yatağına koyup odadan çıkıyorum. Bir kaç mırıltı, ıkıntı sesi ve hoop bizim tırtıl ayakta.
_''N'apıyosun sen bakiim?''
Kocamaan bir gülücükle cevap veriyor.
Bayıldı bu işe yani. Bulduğu her köşeden tutunup hop zıplaa :)
Minnak tırtıl seniii :)

Kendi başına bir şeyler yemek büyük keyif veriyor ona. En çok da bisküvi ve ekmek. Yani rahat tutabileceği şeyler. Aslında muhallebi de koysam onu da yer bu. Ellerini daldıra daldıraa:) Bugün köfte koyucam önüne , bakalım n'apıcak?

Yakın zamana kadar, emeklemesi sürünme şeklindeydi  şimdi dizlerinin üstünde emeklemeye başladı, yorulunca kendini salıveriyor o ayrı. Bu miniğin abisi de böyleydi. Tam bir komando edasında sürünürdü, görenler şaşırırdı. O kollarla kendini bir çekerdi şaşardınız.

OOff asıl konu şu hastalığın yakamıza yapışması... Tam iyileşti derken o hain öksürük ve burun akıntısı geri geldi. Yemek yemesi düzelmişti, şimdi gene iştahsız. Beni emmek istiyor ama kaynak eskisi gibi gürül gürül değil malesef. Bu ay sadece 40 gr. almış. Bu demek oluyor ki minik tırtıl beslenememiş. E bir şey yemezse olacağı budur. Son çare meme vermeden aç bırakmak gibi görünüyor. Şu hastalık bir geçsin, bu işin çaresine bir bakmalı.

Oyun parkı tekrar evin baş köşesine kuruldu. Eskiden koyduğun yerde duran tırtılı artık tut tutabilirsen. Yere koyduğun anda ilk gittiği yer dvd-tv-play station 'ın durduğu bölüm. Yakalamak zor, hemen el atıveriyor. Kafasına bir şey düşürecek diye korkuyorum. En sonunda açtım oyun parkını, ağlasa da sızlasa da işim varken içinde duruyor.

Abisinin oyuncakları daha mı eğlenceli? Kendininkilerle ilgilenmiyor, abisinin elindekilere göz dikiyor minik cadı tırtıl. işimiz var bizim bununla.

Abisi bazen
_''Anneee, kulağımı çekti, saçımı didikledi, cırmaladı benii!'' diye şikayet ediyor. Ne desem bilmem ki.
_'' Sokma çocuğum kafanı kardeşinin dibine, o anlamaz zarar verebilir.''
_'' Hani her şeyi anlıyorduuu?''
Hıh hadi bakalım çık işin içinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers